A hét formatervezője – Hukaya Simon

Hukaya Simon, összecsukható kerékpár, formatervező

Az IP Law blog nemrégiben felhívást tett közzé, melyben azt ígérte, hogy feltörekvő formatervezők számára lehetővé teszi, hogy megmutathassák magukat és műveiket. Az első formatervező, akinek a munkái bemutatásra kerülnek, Hukaya Simon.

Hukaya Simon

Hukaya Simon

Hukaya Simon 2006-ban érkezett Japánból Magyarországra, hogy szakmai tanulmányait itt folytathassa, megismerje gyökereit és hogy egy olyan különleges, kreatív közegbe kerülhessen, amelyet szinte egyetlen japán designer sem ismerhet meg.

Simon 2012-ben elvégezte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező mesterképzését, jelenleg szabadúszó designerként éli napjait. Fő foglalkozása a formatervezés, grafikai tervezés és prezentációtervezés, emellett a Moholy-Nagy Ösztöndíj keretén belül saját projekten is dolgozik.

Az elmúlt években a kerékpár infrastruktúra fejlesztése felkeltette az érdeklődését és figyelme a nagyvárosi kerékpáros közlekedés jövője felé irányult. Simon alább bemutatott diplomamunkája is a kerékpárral való városi közlekedés problémáira adott koncepcionális választ.

Véleménye szerint a kerékpárbarát infrastruktúra kiépülése nem feltétlenül biztosítja, hogy kevesebb problémával nézzünk szembe, a biciklisek számának növekedése a helyhiányt és a szabályok szigorítását fogja eredményezni. Simon szerint a jövő tendenciája az, hogy a városi infrastruktúra és a kerékpározás igazán megfelelő működéséhez roppant egyszerűen összecsukható kerékpárokra lesz szükség. Diplomamunkája erre az alaptézisre támaszkodik, olyan összecsukható kerékpárt tervezett, amely könnyű összehajtás és kinyitás mellett a használat közbeni sebesség élményét sem csorbítja.

Hukaya Simon összecsukható kerékpár terve

A kerékpár összecsukott állapotban

Hukaya Simon összecsukható kerékpár formaterv

A kerékpár kinyitva

Simon további munkái pedig a http://simon_hukaya.prosite.com/ oldalon tekinthetők meg.

Print Friendly
Share and Enjoy

    Comments are closed.