A nizzai osztályozás 10. kiadása 2012. január 1-jén hatályba lépett

védjegy blog, védjegyblog, védjegy osztályozás, nizzai osztályozás 10. kiadásA védjegyek árujegyzékében található áruk és szolgáltatások osztályozására használt nizzai osztályozás 9. kiadását 2012. január 1-től felváltotta az új, 10. kiadás.

A 10. kiadás rendelkezéseit kell alkalmazni valamennyi nemzeti védjegybejelentésre, minden közösségi és olyan nemzetközi védjegybejelentésre, amelyet 2012. január 1. napját követően lajstromozásra vagy továbbítást kérve a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához vagy az OHIM-hoz benyújtanak.

A folyamatban levő, védjegy lajstromozására irányuló eljárásokban a benyújtáskor hatályban levő 9. kiadást kell alkalmazni, nincs lehetőség az új kiadás alkalmazására, átosztályozásra.

A 10. kiadás változásai mind az általános megjegyzéseket, mind egyes osztályok fejezetcímeit és magyarázó megjegyzéseit, mind az áruk, illetve szolgáltatások betűrendes jegyzékét érintik. Az osztályok száma, illetve számozása változatlan maradt, azaz a 10. kiadás is 45 osztályt különböztet meg, amelyből 34 db áruosztály, 11 db szolgáltatási osztály.

A 10. kiadás hivatalos magyar nyelvű fordítása sajnos a bejegyzés elkészítésekor még nem érhető el.

A WIPO tájékoztatója a módosításról a WIPO oldalán elérhető.

Az OHIM tájékoztatója az OHIM oldalán elérhető.

A 10 kiadás fejezetcímei angol nyelven a WIPO oldalán elérhetők.

Forrás: SZTNH

Print Friendly
Share and Enjoy

    One Response to A nizzai osztályozás 10. kiadása 2012. január 1-jén hatályba lépett

    1. UPDATE: A nizzai osztályozás 10. kiadása magyarul is elérhető az SZTNH oldalán: http://classifications.mszh.hu/nice10/index.htm

    Hozzászólások:

    A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>