Online elérhetők a közösségi védjegyek hivatalos lajstromkivonatai

védjegy blog, végjegyblog, hivatalos lajstromkivonatok elérhetők online, közösségi védjegy hivatalos lajstromkivonatok, védjegy ügyvéd, védjegy ügyvédi iroda
Tegnap óta az OHIM egy új és nagyon hasznos szolgáltatást vezetett be, a közösségi védjegybejelentési kérelmek és védjegyek hivatalos hivatalos lajstromkivonatai online megtekinthetők és letölthetők.

Ez a szolgáltatás az online betekintéshez hasonlóan egy kattintásra és ingyenesen elérhető, csupán az online adatbázisban a kérdéses védjegy “adatlapján” a “Certified copy of the Application form” vagy a “Certified copy of the Registration Certificate” linkre kell kattintani. A linkre kattintva az automatikusan generált dokumentum pdf formátumban lementhető vagy megtekinthető. Az így letöltött dokumentumok azonos értékűek a postán elküldöttekkel.

Felmerül a kérdés, hogy hogyan történik a dokumentumok azonosítása. Minden dokumentumon található egy azonosító kód (“Identification Code”), amelynek valódiságát az OHIM oldalán lehet ellenőrizni. A kód begépelésével rendkívül egyszerűen és gyorsan meggyőződhetünk a dokumentum valódiságáról.

A szolgáltatás bevezetésének indoka az volt, hogy az OHIM-hoz érkező betekintési kérelmek 75 %-a a bejelentési kérelmekhez és a hivatalos lajstromkivonatok beszerzéséhez kapcsolódott.

A szolgáltatásról bővebb tájékoztató az OHIM oldalán olvasható.

Print Friendly
Share and Enjoy

    Hozzászólások:

    A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>