Bemutatkozás

Kedves Olvasó!

Mindenekelőtt szeretném megköszönni, hogy ellátogatott az IP Law blog oldalára. Az IP Law blog fő célja, hogy a szellemitulajdon-védelem különböző oltalmi formáival (azon belül főleg a védjegyekkel és kitekintésként a domainjoggal) kapcsolatos aktuális külföldi és hazai híreket röviden és tömören ossza meg minden kedves érdeklődővel. A blog bejegyzései különös hangsúlyt fektetnek a szellemitulajdon-védelemmel kapcsolatos legfrissebb és legjelentősebb Európai Bírósági határozatok bemutatására és elemzésére.

Ezen kívül a blogon a szellemitulajdon-védelem egyes oltalmi formáiról szóló, folyamatosan bővülő tartalmú, rendszerezett összefoglaló található, melyet kiegészít az egyes oltalmi formákhoz kapcsolódó jogszabály- és esetjogi gyűjtemény. Az összefoglalók segítséget nyújthatnak az iparjogvédelem és a szerzői jog iránt érdeklődő diákok és egyéb érdeklődők számára a jogterületek alaposabb megismeréséhez. A blog ezen kívül megtalálható a Facebook, a Twitter, a Google+ és a Pinterest közösségi oldalakon, mely oldalakon kvázi linkblogként olyan hírek, információk és infografikák is közzétételre kerülnek, amelyek nem kaptak külön blogbejegyzést, valamint a blogról elérhetők a talán legismertebb angol nyelvű szellemi tulajdon-védelmi blog, az IPKat aktuális cikkei is.

A blog szerzője és szerkesztője dr. Mező Barnabás, akiMező Barnabás az IP Law blog szerkesztője 2010-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, jelenleg az Oppenheim Ügyvédi Iroda munkatársa (a szerkesztő LinkedIn profilja a linkre kattintva elérhető).

A blogon megjelenő bejegyzések, összefoglalók, leírások és publikációk a szerző magánvéleményét tükrözik és nem minősülnek jogi tanácsadásnak. Bár a blog szerkesztője erre törekszik, a blogon elérhető jogszabályok nem feltétlenül tükrözik a jogszabály hatályos állapotát.

A blogon közzétett bejegyzések, összefoglalók, leírások és publikációk szerzői jogi jogosultja dr. Mező Barnabás. A blogon közzétett bejegyzéseket, leírásokat és összefoglalókat kizárólag a blog főoldalának alján közzétett Creative Commons Licenc szabályai szerint szabad felhasználni. Minden, e korlátokat átlépő felhasználáshoz a szerző előzetes írásos hozzájárulása szükséges. Ilyen átvétel esetén kérem, hogy keresse meg a blog szerzőjét az elérhetőség menüpontban található email címek bármelyikén.

A weboldal elkészítéséért köszönetet mondok Király Zsoltnak: KingDesign.

Üdvözlettel:
dr. Mező Barnabás

védjegy blog, védjegyblog IP Law blog, domain név blog, Mező Barnabás, védjegy ügyvéd, védjegy jogász, domainjog ügyvéd,

Print Friendly
Share and Enjoy

    Comments are closed.