Védjegy közösségi úton

közösségi védjegy bejelentés, európai logó levédése

A legfontosabb tudnivalók a közössi védjegy (“community trademark”, röviden “CTM”) bejelentéséről

Magyarországra területére érvényes védjegy szerezhető ún. “CTM” bejelentésével is. A közösségi védjegy bejelentésével a védjegyjogosult az Európai Unió összes országára egy eljárással szerezhet egységes oltalmat tehát ha az Európai Unió országaiban akarunk védjegyoltalmat kapni, nem kell feltétlenül minden országban külön-külön nemzeti bejelentést benyújtani, amely természetesen egyszerűbb és olcsóbb is.

A közsségi védjegyek lajstromozását a spanyolországi Alicante városában levő ún. Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (angol elnevezéssel: OHIM) végzi. Közösségi védjegy bejelentéséhez természetesen nem szükséges spanyolországi jogi képviselő igénybe vétele, magyar jogi képviselő is eljárhat e közösségi intézmény előtt. A közösségi védjegy bejelentése előtt bár nem kötelező, mégis rendkívül ajánlott a védjegyjogban jártas szakember (pl. ügyvéd) igénybe vétele a védjegykutatáshoz, a védjegy árujegyzékének összeállításához, illetve a védjegybejelentési kérelem elkészítéséhez.

A közösségi védjegyek bejelentéséről bővebb tájékoztató a vejegylevedes.hu oldalon elérhető.

európai védjegy levédése, köösségi védjegy lajstromozás folyamatamennyibe kerül egy közösségi védjegy, mennyibe kerül egy európai védjegy

Print Friendly
Share and Enjoy

    Comments are closed.