Letölthető hivatalos lajstromkivonatok – jó ötlet volt!

OHIM, CTM, közösségi védjegy hivatlos lajstromkivonatok, letöltés lajstromkivonat, közösségi védjegy lajstromkivonat, védjegy blog, védjegyblog
Ahogy arról a blogon már korábban beszámoltam, a közösségi védjegyek hivatalos lajstromkivonatai online elérhetők és egyszerűen letölthetők, így nem szükséges ezentúl az OHIM-tól postai úton díj ellenében kérni őket.

Az automatikusan generált kivonatok ingyenesek, és ugyanolyan bizonyító erejűek, mint a korábbi, postán küldött kivonatok. Erről bővebben az OHIM elnökének EX 11-3 of 18/04/2011 számú döntéséből tájékozódhatunk.

Az OHIM legfrissebb beszámolója szerint az egy hónapja bevezetett új szolgáltatás sokkal népszerűbbnek bizonyult, mint amennyire várták, a bevetése óta eltelt egy hónapban, több mint 15.000 alkalommal töltöttek le hivatalos lajstromkivonatot illetve bejelentő lapot.

Néhány országban azonban nem fogadják el az elektronikus adatbázisból letöltött kivonatot, erről számolt be a Class 46 blog. Továbbá egyes országokban felülhitelesítés szükséges az elfogadásukhoz, erről bővebb információ itt és itt olvasható.

Print Friendly
Share and Enjoy

    Hozzászólások:

    A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>