Letölthető hivatalos lajstromkivonatok – jó ötlet volt!

Ahogy arról a blogon már korábban beszámoltam, a közösségi védjegyek hivatalos lajstromkivonatai online elérhetők és egyszerűen letölthetők, így nem szükséges ezentúl az OHIM-tól postai úton díj ellenében kérni őket.

Az automatikusan generált kivonatok ingyenesek, és ugyanolyan bizonyító erejűek, mint a korábbi, postán küldött kivonatok. Erről bővebben az OHIM elnökének EX 11-3 of 18/04/2011 számú döntéséből tájékozódhatunk.

Az OHIM legfrissebb beszámolója szerint az egy hónapja bevezetett új szolgáltatás sokkal népszerűbbnek bizonyult, mint amennyire várták, a bevetése óta eltelt egy hónapban, több mint 15.000 alkalommal töltöttek le hivatalos lajstromkivonatot illetve bejelentő lapot.

Néhány országban azonban nem fogadják el az elektronikus adatbázisból letöltött kivonatot, erről számolt be a Class 46 blog. Továbbá egyes országokban felülhitelesítés szükséges az elfogadásukhoz, erről bővebb információ itt és itt olvasható.

A blog szerkesztője Mező Barnabás ügyvéd, aki jelenleg az Oppenheim Ügyvédi Iroda szellemitulajdon-védelmi csoportjának tagja.