Online elérhetők a közösségi védjegyek hivatalos lajstromkivonatai

Tegnap óta az OHIM egy új és nagyon hasznos szolgáltatást vezetett be, a közösségi védjegybejelentési kérelmek és védjegyek hivatalos hivatalos lajstromkivonatai online megtekinthetők és letölthetők.

Ez a szolgáltatás az online betekintéshez hasonlóan egy kattintásra és ingyenesen elérhető, csupán az online adatbázisban a kérdéses védjegy “adatlapján” a “Certified copy of the Application form” vagy a “Certified copy of the Registration Certificate” linkre kell kattintani. A linkre kattintva az automatikusan generált dokumentum pdf formátumban lementhető vagy megtekinthető. Az így letöltött dokumentumok azonos értékűek a postán elküldöttekkel.

Felmerül a kérdés, hogy hogyan történik a dokumentumok azonosítása. Minden dokumentumon található egy azonosító kód (“Identification Code”), amelynek valódiságát az OHIM oldalán lehet ellenőrizni. A kód begépelésével rendkívül egyszerűen és gyorsan meggyőződhetünk a dokumentum valódiságáról.

A szolgáltatás bevezetésének indoka az volt, hogy az OHIM-hoz érkező betekintési kérelmek 75 %-a a bejelentési kérelmekhez és a hivatalos lajstromkivonatok beszerzéséhez kapcsolódott.

A szolgáltatásról bővebb tájékoztató az OHIM oldalán olvasható.

A blog szerkesztője Mező Barnabás ügyvéd, aki jelenleg az Oppenheim Ügyvédi Iroda szellemitulajdon-védelmi csoportjának tagja.