A hét formatervezője – Hukaya Simon

Az IP Law blog nemrégiben felhívást tett közzé, melyben azt ígérte, hogy feltörekvő formatervezők számára lehetővé teszi, hogy megmutathassák magukat és műveiket. Az első formatervező, akinek a munkái bemutatásra kerülnek, Hukaya Simon.

Hukaya Simon

Hukaya Simon 2006-ban érkezett Japánból Magyarországra, hogy szakmai tanulmányait itt folytathassa, megismerje gyökereit és hogy egy olyan különleges, kreatív közegbe kerülhessen, amelyet szinte egyetlen japán designer sem ismerhet meg.

Simon 2012-ben elvégezte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező mesterképzését, jelenleg szabadúszó designerként éli napjait. Fő foglalkozása a formatervezés, grafikai tervezés és prezentációtervezés, emellett a Moholy-Nagy Ösztöndíj keretén belül saját projekten is dolgozik.

Az elmúlt években a kerékpár infrastruktúra fejlesztése felkeltette az érdeklődését és figyelme a nagyvárosi kerékpáros közlekedés jövője felé irányult. Simon alább bemutatott diplomamunkája is a kerékpárral való városi közlekedés problémáira adott koncepcionális választ.

Véleménye szerint a kerékpárbarát infrastruktúra kiépülése nem feltétlenül biztosítja, hogy kevesebb problémával nézzünk szembe, a biciklisek számának növekedése a helyhiányt és a szabályok szigorítását fogja eredményezni. Simon szerint a jövő tendenciája az, hogy a városi infrastruktúra és a kerékpározás igazán megfelelő működéséhez roppant egyszerűen összecsukható kerékpárokra lesz szükség. Diplomamunkája erre az alaptézisre támaszkodik, olyan összecsukható kerékpárt tervezett, amely könnyű összehajtás és kinyitás mellett a használat közbeni sebesség élményét sem csorbítja.

A kerékpár összecsukott állapotban
A kerékpár kinyitva

Simon további munkái pedig a http://simon_hukaya.prosite.com/ oldalon tekinthetők meg.

A blog szerkesztője Mező Barnabás ügyvéd, aki jelenleg az Oppenheim Ügyvédi Iroda szellemitulajdon-védelmi csoportjának tagja.